KansRIJK

Door middel van KansRIJK kan risicovol en strafbaar gedrag onder jongeren voorkomen worden. Dit gedrag veroorzaakt een groot gevoel van onveiligheid in wijken, steden en de maatschappij. Escalatie van dit gedrag leidt vaak tot georganiseerde criminaliteit en wapengebruik. KansRIJK heeft als doel vroegtijdig in te grijpen en zo zwaardere criminaliteit en justitiële maatregelen te voorkomen.

Jouw rol in de aanpak van risicovol gedrag

Of je nu werkzaam bent bij de politie, op school, als leerplichtambtenaar, jeugdhulpverlener, medewerker van Veilig Thuis of in een wijkteam, je krijgt wel eens te maken met jongeren die risicovol of strafbaar gedrag vertonen. Dit kan variëren van frequent schoolverzuim of overlast in de wijk tot vernieling, diefstal, intimidatie en geweld. Begeleiding vanuit KansRIJK kan dit gedrag doorbreken en de jongere een positieve toekomst bieden.

Hoe werkt KansRIJK?

Onze begeleiders beschikken over forensische expertise en zijn getraind om risicovol en strafbaar gedrag te herkennen en om te buigen naar positief gedrag. Dit doen zij door jongeren perspectief te bieden en hun eigen kracht te versterken, evenals die van hun netwerk, zoals gezin, vrienden en andere (professionele) betrokkenen.

Met deze aanpak streeft KansRIJK ernaar de intergenerationele overdracht van problemen te doorbreken.

Ons aanbod

KansRIJK biedt maatwerkoplossingen. Soms volstaat een adviesgesprek, maar onze begeleiders kunnen ook een of meerdere keren meegaan op huisbezoek. Als intensievere begeleiding nodig is om risicovol of strafbaar gedrag te voorkomen, kan een KansRIJK-traject worden ingezet, dat gemiddeld zes maanden duurt.

De benodigde hulp en de duur daarvan worden in overleg met de betrokken professional, de jongere en diens ouders vastgesteld.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van KansRIJK? Neem contact op met Geri Willemse, manager jeugdreclassering via gwillemse@djgb.nl of via ons centrale nummer tel. 088 – 777 80 00.