Onze hulp bij jeugdreclassering

Ik denk dat het goed klikt omdat hij weet dat ik naast hem blijf staan. Ook al stelt hij me een keertje teleur. Nu werken we weer aan de weg naar boven en ik heb er echt vertrouwen in dat het gaat lukken.

Jeugdreclasseerder Senna

Als de rechter bepaalt dat jouw kind begeleiding krijgt van een jeugdreclasseerder, dan zijn er zorgen over het gedrag van je kind. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je kind verdacht wordt van een strafbaar feit of dat er sprake is van schoolverzuim door je kind. Ook kan het zijn dat er zorgen zijn over de gevolgen van zijn of haar gedrag voor de veiligheid van anderen.

Onze jeugdreclasseerders bieden toezicht en begeleiding. Samen met jou als ouder willen we ervoor zorgen dat je kind niet opnieuw in aanraking komt met politie of justitie, zodat je kind een positieve toekomst tegemoet gaat.

Hoe we je kunnen helpen

Onze hulp bij schoolverzuim

Kinderen tot 18 jaar moeten volgens de wet naar school. Als je kind dit vaak niet doet, kan het zijn dat hij of zij toezicht en begeleiding krijgt van een jeugdreclasseerder.

Lees meer over schoolverzuim

Onze hulp bij straf

Als je kind is veroordeeld, dan is onze jeugdreclasseerder er voor toezicht op het gedrag van je kind.  Ook begeleiden we hem of haar in het behalen van de gestelde doelen.

Lees meer over straf

Onze hulp bij schorsing

Schorsing houdt in dat je kind in vrijheid de strafzitting mag afwachten. Onze jeugdreclasseerder begeleidt je kind in die periode en bewaakt dat hij of zij zich aan de voorwaarden van de rechter houdt.

Lees meer over schorsing

Ervaringsverhalen over jeugdreclassering

“Ze helpt me met alles”

Meer informatie

Yanzhi wilde niet meer naar buiten

Meer informatie

Veelgestelde vragen

  • Wanneer je kind zich niet aan de voorwaarden van de kinderrechter houdt, dan krijgt hij of zij eerst een waarschuwing. Als het daarna weer misgaat  zijn wij verplicht om dit te melden bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalt dan wat er moet gebeuren.

  • Bij een dubbele maatregel heeft je kind naast de jeugdreclasseringsmaatregel te maken met een jeugdbeschermingsmaatregel.

    Link: Meer informatie over Jeugdbescherming

  • Onze jeugdreclasseerder hoort het graag als je het ergens niet mee eens bent. Dat is misschien niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Want alleen als je dit deelt, kan de jeugdreclasseerder hier samen met jou een oplossing hiervoor vinden.

    Als je het fijn vindt om hulp te krijgen bij zo’n gesprek, dan kan je contact opnemen met ons Cliëntbureau. Je kunt ook bij hen terecht als je ergens niet tevreden over bent. Zij kunnen je dan uitleggen wat je kunt doen.

    Je kunt met het Cliëntbureau contact opnemen via de mail. Mocht je liever bellen, dan kan dat via ons algemene nummer. Dit vind je op onze contactpagina [link]. Let op: dit is het algemene nummer. De medewerker die je dan aan de lijn krijgt kan je doorverbinden met iemand van ons cliëntbureau.

     

    Zie ook: hulp als je niet tevreden bent