Toezicht en begeleiding bij schorsing

Schorsing betekent dat je in vrijheid de strafzitting mag afwachten. Je hoeft in die periode dus niet in de jeugdgevangenis te blijven. Wel kan het zijn dat de kinderrechter je toezicht en begeleiding van een jeugdreclasseerder oplegt. Samen zorgen we er dan voor dat je je houdt aan de voorwaarden die de rechter heeft opgelegd en maken we een plan voor de toekomst.

Kennismaken

Jouw jeugdreclasseerder heeft regelmatig contact met je. Dat gesprek gaat bijvoorbeeld over wat er allemaal in je leven gebeurt en wat er wel en niet goed gaat. Ook maakt je jeugdreclasseerder kennis met je ouders en andere mensen die belangrijk voor je zijn.

Medewerking is noodzakelijk

Onze jeugdreclasseerder houdt er toezicht op dat jij je aan de voorwaarden van de rechter houdt. Ook maakt de jeugdreclasseerder zelf een aantal afspraken met je. Als je je niet aan de voorwaarden van de rechter houdt, dan zijn wij verplicht om dit te melden. De rechter beslist dan of je alsnog naar de jeugdgevangenis moet tot aan de zitting.

Wat gaan we doen?

We maken samen een plan waarin we duidelijk neerzetten aan welke afspraken jij je de komende tijd moet houden. En ook welke verandering je graag wilt maken in je leven en welke hulp er eventueel komt. De afspraken en voorwaarden in het plan hangen af van jouw situatie. Een afspraak zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je meewerkt aan hulpverlening, dat je naar school of je stage gaat of dat je niet een bepaalde buurt komt.

Vragen

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Bijvoorbeeld over de zitting en hoe dat werkt of waarom bepaalde dingen belangrijk zijn. Stel gerust je vragen aan ons, daar zijn we voor.

Wat is en doet Jeugreclassering?

Accepteer marketing-cookies om de video te laden.